isitme_cihazi_bakim_blog

İŞİTME CİHAZINDA BAKIMIN ÖNEMİ

İşitme cihazının sizi hayata bağlayan bir ortez olduğunu lütfen unutmayın. Sosyal, iş ya da aile hayatınızda hatta güncel yaşantınızın tüm anlarında kullandığınız diğer bütün özel eşyalarınıza verdiğiniz değerin ve önemin daha fazlasını işitme cihazınıza göstermelisiniz.

Cep telefonunuza, arabanıza, bilgisayarınıza bakım yaptığınız yada dikkat ettiğiniz gibi işitme cihazınıza da bakım yaptırmalı veya yapmalısınız.

Bu bakımlara dikkat etmediğiniz taktirde;

-İşitme cihazınızdan sürekli duyacağınız ötme sesi

-İşitme cihazınızın pilini çok çabuk bitirmesi

-Sürekli arızalanma ve tamir masrafı

-Tamir edilememesi ve yüksek tamir masrafları sbepleri ile yeni cihaz almak zorunda kalmak

Gibi problemlerle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksektir.

Maddeler halinde sıraladığımız bu konuları şimdi detaylıca inceleyelim.

Hemen her insanın işitme cihazı kullanmasa bile kulağında kir olur. İşitme cihazı kullanıcılarında kir (büşon) sebebi ile kulak yolunun tıkanma ihtimali daha fazladır. Çünkü işitme cihazını kulağına her taktığında kulak duvarında bulunan kulak kirinin kulak yolunu tıkamasına ve dolayısı ile kulağa işitme cihazından gelen sesin çarparak geri dönüşüne yani feedback diye adlandırdığımız ötme sesine, işitme cihazının tipi ne olursa olsun mikrofonu ya da kulak kalıbını tıkayarak cihazın bozuk yada pilin bitmiş olduğunu düşünülmesine sebep olur.

Bu sıkıntılardan herhangi birini yaşamamak için belirli aralıklarla uzman kulak burun boğaz hekimine gidip kulak kiri (büşon) kontrolü yaptırmak bile bir tür işitme cihazı bakımıdır.

Özellikle kanal içi yada RIC diye adlandırdığımız hoparlörü kulağın içinde olan kulak arkası işitme cihazlarının hoparlör ve mikrofonlarını kulak kiri yada diğer etkenlerden korunmalıdır. İşitme cihazları kullanılmadığı zamanlarda cep yada çanta gibi yerlerde değil işitme merkezi tarafından verilen kutularda muhafaza edilmeli ve filtre değişiminde gecikilmemelidir.

Her geçen gün gelişen teknolojiye işitme sektörü de ayak uydurmaya devam etmektedir. Bu yeniliklerden biri olan yeni nesil işitme cihazlarının bir çok modeli artık suya ve toza dayanıklılık sertifikası ile satışa sunulmaktadır. Bu cihazlardan en dayanıklısını yani bu günün en üst sertifikası olan IP 68 sertifikalı bir cihaz alsanız bile, test yapan kuruluşun bunu her hangi bir kimyasal içermeyen su ile yatığını ve aşınabilen bir özellik olduğunu unutmamalısınız. Yani ter, deniz suyu, klorlu havuz suyunun işitme cihazını bozabileceğini hep aklınızda tutmalısınız. Denizde ve havuzda işitme cihazınızı kullanmamalı, terlediğiniz zamanlar da ise işitme merkezinizden temin edebileceğiniz nem alıcı tabletler de yada nem alıcı cihazlarda muhafaza etmeli bu kutulara koymadan önce kuru bir bezle işitme cihazınızı silmelisiniz.

İşitme cihazı kullanıcısıysanız yada yakınınızda işitme cihazı kullanan birileri var ise işitme uzmanınızdan evde yapabileceğiniz işitme cihazı bakımlarını öğrenebilir, diğer bakımlar için destek alabilirsiniz.

İşitme cihazı bakımlarını düzenli yaptırır ve yaparsanız; yukarıda bahsedilen problemlerle karşılaşma ihtimaliniz en aza iner.

Sevdikleriniz ile beraber mutluluk duymak için siz de işitme cihazınızın bakımına dikkat edin.

İşitme cihazı bakımı ile ilgili bilgi almak ve bakımları yaptırmak için Eskişehir ve Afyon’da bulunan Ses-Tek işitme cihazı merkezlerine randevu alarak başvurabilirsiniz.

Eskişehir Şube : 0 222 221 80 08       Afyon Şube : 0 272 229 30 03

SİZLERLE BİRLİKTE MUTLULUK DUYUYORUZ

SES-TEK İŞİTME CİHAZI MERKEZİ

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *